Een onderzoek naar presentatievormen
van het kunstenaarsboek.

Het boek op de leestafel. /// Het gesloten archief. /// Het boek in een doos. /// Het open archief. ///
Het boek in de schappen. /// Het boek letterlijk betreden. /// Het boek op de grond onder ijzeren platen.
/// Het boek in een intieme ruimte. /// Het boek als installatie in 2 aangrenzende ruimtes. /// Het boek
in een werkruimte. /// Het boek als object waar je langs loopt. /// Het boek als concept voor een ruimte.

close

deelnemer: Allan Vos, modeontwerper [#04]


Alan VosAlan VosAlan Vos

Allan Vos werd geboren op 3 oktober in Den Haag.
Studeerde af in de richting styling en presentatietechniek aan het Nimeto utrecht in 2001 waarna hij enkele maanden op de Nederlandse Film en Televisieacademie de opleiding Production Design volgde. In 2002 startte hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten de opleiding Textiel- en Modevormgeving die hij in 2006 succesvol afrondde.

lees verder.verberg content.

Volgde diverse workshops en cursussen aan Central Saint Martins in Londen en technische moulage bij Gerrit Uittenboogaard (G+N). Nam deel als ontwerper aan verschillende evenementen en wedstrijden wooronder het TPG-project Future Fashionshow, modeshow Global Tradition te Arnhem en zat bij de laatste vijf genomineerden voor Celebrity Designer of the Year Award 2005.

Via een stage die hij liep bij ontwerper Yoshiki Hishinuma in Japan kwam hij terecht in Tokyo waar hij meewerkte aan de nieuwe collectie van de ontwerper. Ook werd Allan al snel uitgenodigd deel te nemen aan diverse kunstenaarsinitiatieven en projecten waaronder het Yokohama Festival met kunstenares Kim Sora.

Al tijdens zijn laatste studie kwam Allan in contact met Cirque du Soleil die hem een baan aanbood op de kostuumafdeling van de show Alegria tijdens de Europese tour. Hij kwam daarna te werken op het atelier van Edgar Stuurman, die hem de kneepjes van het theaterkostuum bijbracht. Werd gevraagd door Stage Entertainment om de kleding te verzorgen voor de europese tour van de magicshow van Hans Klok, Faster than Magic en werkte ook aan de kostuums voor de Las Vegas show. Sindsdien werkte hij aan kostuums en projecten voor Disney Cruiselines in Florida en Bahama's, Walt Disney Company USA, Stardust theater, Riverdance, en werkte aan musicals als Tarzan en Simone, Songs from the Heart van Stage Entertainment. Voor kleinere projecten ontwierp hij kostuums zoals voor de musical Merlijn van het Nederlands Musical Ensemble en de kindervoorstelling Schoenenzaak Anders.

Eind 2009 kwam Allan tevens met zijn eerste couturecollectie sinds zijn afstuderen in 2006.


www.allanvos.com